CCA selectează proiecte de emisiuni care abordează subiecte de interes public

  • 05 Noiembrie 2016 14:11
CCA selectează proiecte de emisiuni care abordează subiecte de interes public

Consiliul Coordonator al Audiovizualului a lansat un concurs pentru selectarea proiectelor de emisiuni care abordează subiecte de interes public. CCA își propune să stimuleze astfel producția audiovizuală autohtonă și să ofere publicului emisiuni de interes social, civic, cognitiv, educativ și cultural, transmite IPN.

Printre temele de interes public propuse la concurs se numără promovarea modului sănătos de viață, dar și programe care se referă la persoanele cu dizabilități, la minorități naționale. În concurs sunt acceptate programe care abordează probleme ecologice, dar și programe dedicate minorilor și educației.

Concursul este destinat radiodifuzorilor ce emit prin eter și cablu în localitățile Republicii Moldova. În cazul radiodifuzorilor din municipiile Chișinău și Bălți, pot participa doar cei care difuzează prin cablu, iar procentul programelor autohtone este mai mare de 60% din volumul de emisie.

Perioada de depunere a dosarelor este 4-18 noiembrie. Analiza dosarelor și deciziile finale vor fi luate prin vot în cadrul unei ședințe publice. Rezultatele concursului vor fi anunțate nu mai târziu de 15 zile din ziua încheierii procedurii de depunere a dosarelor.

Regulamentul de desfășurare a concursului poate fi accesat pe pagina CCA. Lansarea concursul este parte a acțiunilor trasate în Planul național de acțiuni pentru implementarea Acordului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană pentru anii 2014-2016 și Strategia de acoperire a teritoriului național cu servicii de programe 2016-2018.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:4,12 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău