CCA confirmă partizanatul politic în presa din Moldova

  • 21 Noiembrie 2014 15:30
CCA confirmă partizanatul politic în presa din Moldova

Consiliului Coordonator al Audiovizualului consideră că o parte dintre radiodifuzori continuă să manifeste un pronunțat partizanat politic, cu toate că se constată o tendință de ameliorare a reflectării campaniei electorale de către televiziunile din Republica Moldova.Sunt concluziile celui de-al treilea raport al CCA de monitorizare a reflectării campaniei pentru alegerile din 30 noiembrie,…

Consiliului Coordonator al Audiovizualului consideră că o parte dintre radiodifuzori continuă să manifeste un pronunțat partizanat politic, cu toate că se constată o tendință de ameliorare a reflectării campaniei electorale de către televiziunile din Republica Moldova.

Sunt concluziile celui de-al treilea raport al CCA de monitorizare a reflectării campaniei pentru alegerile din 30 noiembrie, pentru perioada 9-15 noiembrie.
 
Potrivit raportului, majoritatea posturilor de televiziune monitorizate au reflectat echilibrat campania electorală în ultima săptămână. A crescut și timpul de emise acordat partidelor din opoziție și celor extraparlamentare de la 20 la 32 la sută.  De asemenea s-a majorat numărul știrilor nepărtinitoare cu doua sau mai multe surse.
 
În același timp, membrii Consiliului Coordonator al Audiovizualului au constatat că unele televiziuni continuă să manifeste un comportament neadecvat, favorizând unii concurenți electorali. Membrul CCA, Marian Pocaznoi.
 
Membrul CCA, Nicolae Damaschin, nu a exclus o înăsprire a sancțiunilor în cazul în care radiodifuzorii vizați nu vor ține cont de recomandările Consiliului.
 
Același raport constată că majoritatea materialelor au fost publicate cu nerespectarea principiului egalității gender.  Mariana Onceanu Hadârcă.
 
În cadrul aceleiași ședințe CCA a sancționat cu amendă minimă de 1800 de lei Flor Tv, Flor FM, Canal Regional, Bugeac FM și Radio Pro Mingir pentru că nu au prezentat rapoartele de plasare a publicității electorale.
 
 
 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:4,12 m/s
Tue
10
Wed
11
Thu
11
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău