CCA cere posturilor TV să promoveze gratuit construcția complexului Arena-Chișinău, inițiat de PDM

  • 09 Iunie 2018 07:57
CCA cere posturilor TV să promoveze gratuit construcția complexului Arena-Chișinău, inițiat de PDM

Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) recomandă tuturor radiodifuzorilor să promoveze gratuit o campanie socială care vizează construcția complexului Arena-Chișinău, inițiat de Partidul Democrat. Potrivit agenției INFOTAG, această decizie a fost luată de CCA în ședința de vineri, la solicitarea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Membrul CCA, Tatiana Buraga, a subliniat că propunerea ministerului ar trebui acceptată, deoarece spoturile "nu doar că informează societatea despre momentele pozitive ale viitorului complex, ci și promovează modul sănătos de viață".

"Spoturile video sunt foarte atractive, bine făcute. Ele nu numai că prezintă viitorul complex sportiv, ci vorbește și despre personalități celebre care au obținut succese importante în sport, precum și încurajează tinerii să facă sport", a spus președintele CCA, Dragoș Vicol.

Membrii CCA au adoptat în unanimitate o hotărâre prin care recomandă posturilor de televiziune să difuzeze cinci spoturi dedicate promovării proiectului Arena-Chișinău. Conform recomandării, videoclipurile ar urma să fie difuzate în două etape: în perioada 11 iunie - 15 iulie și 1 octombrie - 15 decembrie, în toiul campaniei electoral, menționează sursa citată.

Ideea complexului Arena-Chișinău a fost anunțată în martie 2018 de către președintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, iar proiectul a fost prezentat tot atunci, la același briefing al PDM, de către președintele Parlamentului, Andrian Candu. El a spus că complexul va fi construit în baza unui parteneriat public-privat. În bugetul de stat sunt prevăzuți în acest sens 200 mil. lei, iar restul mijloacelor vor fi acordate de un investitor privat.

Parlamentul a alocat pentru proiect 70 de hectare de teren în suburbia Chișinăului, la Stăuceni.

Dintre acestea, 10 hectare vor fi alocate pentru construirea complexului, iar restul de 60 de hectare vor fi folosite pentru dezvoltarea infrastructurii. A fost anunțat un concurs pentru selectarea partenerului privat, care va dura până la 4 iulie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău