CCA ar trebui să monitorizeze cu atenție posturile rusești

  • 09 Aprilie 2014 15:39
CCA ar trebui să monitorizeze cu atenție posturile rusești

Emisiunile de la posturile de televiziune rusești retransmise pe teritoriul Republicii Moldova, care fac propagandă și nu respectă pluralismul de opinie, ar trebui excluse din emisie și înlocuite cu produse locale.

De această părere sunt experții organizațiilor non-guvernamentale de media, care recomandă CCA să monitorizeze cu atenție posturile rusești. Declarațiile au fost făcute în contextul inițiativei deputaului liberal-reformator, Ana Guțu, care a cerut CCA să limiteze propaganda care ajunge în Republica Moldova pe această filieră.

Consiliul Coordonator al Audiovizualului a solicitat părerea organizațiilor de media de la Chișinău și a corpului diplomatic acreditat în Republica Moldova pe marginea inițiativei deputatului PLR. Centrul pentru Jurnalism Independent a recomandat CCA să sancționeze posturile rusești de televiziune, dacă se dovedește că ele transmit informații propagandistice în emisiunile și știrile lor. 

Legislația Republicii Moldova privind activitatea presei trebuie respectată și de posturile retransmise, a subliniat în acest context, directorul executiv al Asociației Presei Independente, Petru Macovei.

CCA va examina acest subiect într-o ședință de săptămâna viitoare, după ce va primi toate recomandările solicitate, a declarat pentru Radio Chișinău președintele instituției, Marian Pocaznoi.

Centrul pentru Jurnalism Independent a lansat astăzi și un studiu privind situația presei în țările Parteneriatului Estic, care arată că mass-media din Republica Moldova este parțial liberă, situându-se pe locul doi din acest punct de vedere, după Georgia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:4,12 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău