CCA a votat retransmiterea TVR-ului pe teritoriul Republicii Moldova

  • 15 Noiembrie 2013 11:49
CCA a votat retransmiterea TVR-ului pe teritoriul Republicii Moldova

Consiliul Coordonator al Audiovizualui a votat, vineri, 15 noiembrie, retransmisia programelor postului TVR pe teritoriul Republicii Moldova.

CCA va solicita tuturor operatorilr de cablu să includă TVR în grila lor de programe și îi va aloca un slot în multiplexorul experimental din zona municipiului Chișinău, a declarat președintele CCA, Marian Pocaznoi. Odată cu implementarea televiziunii digitale, cel târziu până la 17 iunie 2015, TVR trebuie să obțină gratuit și necondiționat o frecvență națională, a precizat președintele CCA.

Consiliului Național al Audiovizualului de la București a aprobat ieri o licență audiovizuală secundară pentru Societatea Română de Televiziune cu o grilă dedicată Republicii Moldova, postul public urmând să își reia transmisia programelor românești începând cu 1 decembrie. Noua grilă va fi formată din cele mai bune producții ale TVR și unele dedicate Republicii Moldova, a afirmat președintele Societății Române de Televiziune, Claudiu Săftoiu.

Săptămâna trecută Curtea Europeană a Drepturilor Omului a validat Acordul de soluționare amiabilă a cauzei TVR împotriva Republicii Moldova și a închis dosarul aflat pe rol. Plângerea la CEDO a fost depusă în 2008 de către Societatea Română de Televiziune și a vizat retragerea abuzivă, în 2007, a licenței de utilizare a unei frecvențe naționale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău