CCA a acordat licență pentru Moldova 2

  • 29 Aprilie 2016 12:44
CCA a acordat licență pentru Moldova 2

Consiliul Coordonator al Audiovizualului a eliberat licență de emisie pentru postul de televiziune Moldova 2. Decizia a fost luată în ședința CCA de vineri, 29 aprilie.

Reprezentanții IPNA „Teleradio-Moldova” susțin că acesta va fi un post generalist de televiziune în grila de emisie a căruia se vor regăsi știri, emisiuni analitice, culturale, de divertisment, de sport și educație, transmite IPN.

Reprezentanta IPNA „Teleradio Moldova”, Ala Șchiopu, a declarat că Moldova 2 va emite non-stop, prin cablu și va avea acoperire națională. Ala Șciopu a declarat că lansarea canalului Moldova 2 a fost recomandată de Uniunea Europeană de Radio și Televiziune conform acordurilor semnate cu IPNA „Teleradio-Moldova”. Moldova 1 are misiunea de a transmite un volum impunător de conținut sportiv, din lipsă de spațiu, însă, televiziunea publică nu-și poate onora aceste obligațiuni. Moldova 2 vine să reducă din sarcinile postului Moldova 1 pe acest segment. Noul canal va transmite Jocurile Olimpice de vară 2016, Campionatul European de Fotbal și alte competiții sportive internaționale”, a afirmat Ala Șchiopu.

Potrivit ei, noul post de televiziune se va asocia cu cele mai importante evenimente de cultură din țară și de peste hotare. Totodată, postul public de televiziune dispune de o arhivă vastă, care nu poate fi folosită la justa valoare din lipsă de spațiu. Moldova 2 își propune să reanimeze arhiva, vor fi redifuzate emisiuni, de asemenea, materialele din arhivă vor fi folosite la conținutul noilor emisiuni”, a declarat Ala Șchiopu.

Directorul „Moldova 1”, Mircea Surdu, a menționat că noul post de televiziune va funcționa în baza tehnicii și infrastructurii pe care o deține actualmente „Moldova 1”. De asemenea, va fi redirecționat o parte din personalul existent la postul public de televiziune.

Membra CCA, Mariana Onceanu-Hadârcă, a menționat că deschiderea unui post public nou de televiziune oferă o șansă în plus pentru a diversifica și a îmbogăți serviciile TV publice oferite populației. De asemenea, aceasta este o șansă de a multiplica numărul de emisiuni dedicate minorităților etnice. „Au mai multe proiecte în perspectivă și sper să le realizeze. Cred că este o oportunitate pentru cei de la postul public de a-și identifica publicul-țintă, de a lucra pentru el și de a-l cuceri”, a notat Mariana Onceanu-Hadârcă.

Președintele CCA, Dinu Ciocan, a menționat că își dorește ca acesta să fie un proiect viabil care va rezista în timp. „Sper că va fi un program original, care va atrage publicul și va spori audiența postului de televiziune”, a afirmat Dinu Ciocan.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:2,06 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău