CC examinează, luni, hotărârea Parlamentului cu privire la Pădurea Domnească

  • 20 Septembrie 2013 20:08
CC examinează, luni, hotărârea Parlamentului cu privire la Pădurea Domnească

Curtea Constituțională va examina, luni, constituționalitatea hotărârii Parlamentului privind Raportul comisiei de investigare a incidentului din Pădurea Domnească.

Autorul sesizării, avocatul parlamentar, Tudor Lazăr, susține că în acest caz a fost încălcat articolul privind separarea puterilor în stat (puterea judecătorească, legislativă și executivă). În opinia sa, comisia de anchetă în cauză a dat, iar Parlamentul prin Hotărârea sa a aprobat constatări de natură să influențeze rezultatul procedurilor judecătorești. Totodată avocatul denunță faptul că în raportul Comisiei nu este respectată independența judecătorilor și procurorilor și prezumția nevinovăției.
 
Amintim că în timpul unei vânători în rezervația naturală Pădurea Domnească, din decembrie anul trecut, a fost omorât din greșeală o persoană. La vânătoare au participat mai mulți demnitari de stat, judecători și procurori, precum și fostul procuror general Valeriu Zubco, care și-a dat demisia în urma acestui incident. Cazul a fost anchetat de o comisie parlamentară specială, care a constatat grave abateri și încălcări ale legislației atât la organizarea vânătorii cât și la investigarea accidentului de vânătoare.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău