Cazurile de manipulare în sport pot fi raportate la Agenția Servicii Publice

  • 18 Aprilie 11:55
Cazurile de manipulare în sport pot fi raportate la Agenția Servicii Publice

Agenția Servicii Publice (ASP) anunță că pe pagina web a instituției, compartimentul „Informații utile”, a plasat bannerul pentru raportarea cazurilor de manipulare în sport „REPORT IT”, care redirecționează vizitatorul paginii către un formular de chestionar, elaborat în comun cu experții Uniunii Europene, transmite MOLDPRES.

Acest banner permite oricărei persoane să raporteze orice activitate și/sau abordare suspicioasă legată de o încercare de a manipula meciurile sportive și/sau competițiile. „Raportul de avertizare poate fi completat anonim și oferă posibilitatea de a atașa imagini, videoclipuri, fișiere audio și alte documente ce vor servi drept probe”, explică ASP.

Reprezentanții Agenției Servicii Publice sunt membrii Platformei Naționale pentru Integritate în Sport (PNIS) - organul de coordonare a activităților de prevenire, depistare și combatere a manipulării naționale și/sau transnaționale în sport, cu scopul de a proteja sportul de activitățile criminale și de a promova valorile eticii sportive.

PNIS a fost instituit în temeiul Convenției Consiliului Europei privind manipularea în competițiile sportive.  

Din cadrul PNIS fac parte reprezentanți ai Agenției Servicii Publice, Agenției Naționale Antidoping, Ministerului Educației și Cercetării, Procuraturii Generale, Procuraturii Anticorupție, Ministerului Afacerilor Interne, Inspectoratului General al Poliției, Serviciului de Informații și Securitate, Centrului Național Anticorupție, Serviciului Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor, Comitetului Național Olimpic și Sportiv, Federației Moldovenești de Fotbal, S.A. Loteria Națională a Moldovei. Reprezentanții structurilor desemnate în PNIS asigură cooperarea națională și internațională atât cu autoritățile publice, cât și cu organizațiile sportive internaționale, agențiile de reglementare și operatorii de pariuri sportive, având scopul comun de a asigura integritatea competițiilor sportive.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,74
Cer senin
Umiditate:92 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
18
Sat
15
Sun
16
Mon
17
Arhivă Radio Chișinău