Cazul Skripal | Poliția britanică a difuzat o altă înregistrare video

  • 23 Noiembrie 2018 15:41
Cazul Skripal | Poliția britanică a difuzat o altă înregistrare video

Poliția britanică a difuzat alte imagini înregistrate în care apar doi suspecți în cazul otrăvirii cu Noviciok a fostului agent rus Serghei Skripal și a fiicei lui, Iulia, la începutul lui martie la Salisbury, în sudul Angliei, relatează AFP.

Imaginile de pe camere de supraveghere, difuzate joi seara de către poliție, îi arată pe cei doi bărbați, cunoscuți sub numele Aleksandr Petrov și Ruslan Boșirov, acestea fiind posibile pseudonime, sosind în gara din Salisbury pe 4 martie, spre sfârșitul dimineții. Ei se plimbă în apropiere de domiciliul familiei Skripal și merg pe un pod înainte de a se întoarce în gara din Salisbury, și se îndreaptă apoi către aeroportul londonez Heathrow, de unde au plecat spre Moscova.

Cei doi bărbați s-au prezentat ca simpli turiști într-un interviu în septembrie la televiziunea publică rusă RT.

În afară de Serghei Skripal (66 de ani) și de fiica lui, Iulia (33 de ani), alte două persoane au fost contaminate în iunie în regiunea Salisbury cu aceeași substanță, inclusiv mama unei familii, Dawn Sturgess (44 de ani), care și-a pierdut viața. Prietenul ei, Charlie Rowly, a ieșit din spital.

Cuplul a manipulat un flacon, despre care credeau să este o sticluță cu parfum, dar care conținea de fapt Noviciok, un agent foarte toxic. Polițiștii cred că substanța toxică a fost pulverizată în martie pe ușa casei lui Serghei Skripal, apoi flaconul a fost abandonat.

Într-un comunicat difuzat joi seara, poliția le-a cerut din nou celor care au putut să-i vadă pe cei doi bărbați în Regatul Unit între 2 și 4 martie, sau flaconul cu parfum contrafăcut, să spună acest lucru.

Sursa: RRA

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,66 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău