Cazul celorlalți doi profesori turci expulzați din R.Moldova | Condiția pentru care reclamanții și-au retras plângerile de la CEDO (ZdG)

  • 16 Iulie 2020 13:48
Cazul celorlalți doi profesori turci expulzați din R.Moldova | Condiția pentru care reclamanții și-au retras plângerile de la CEDO (ZdG)

În cazul celorlalți doi cetățenii turci, profesori la Liceul „Orizont” din Chișinău, declarați indezirabili de către organele competente și expulzați, cu un avion rusesc, de pe teritoriul Republicii Moldova acum doi ani, Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CtEDO) a primit o declarație prin care reclamanții își retrag pretențiile sale, în schimbul plății a câte 25 000 de Euro cu titlu de prejudicii, informează Ziarul de Gardă.

La sfârșitul lunii iunie curent, reprezentanții Guvernului au declarat pentru Ziarul de Gardă că cinci dintre cei șapte cetățeni turci expulzați, au obținut din partea Guvernului câte 25 de mii de euro pentru fiecare.

Menționăm că, la 6 septembrie 2018, șapte profesori turci au fost expulzați din R.Moldova. Motivul invocat de Serviciul de Informații și Securitate era că aceștia ar avea legături cu o grupare islamistă. Opizția și societatea civilă a criticat dur această decizie, calificând-o drept ilegală. 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:79 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău