Cazul Khashoggi | Noi probe sugerează că prințul saudit Mohamed bin Salman este implicat direct în asasinarea jurnalistului saudit

  • 19 Iunie 2019 16:14
Cazul Khashoggi | Noi probe sugerează că prințul saudit Mohamed bin Salman este implicat direct în asasinarea jurnalistului saudit

Noi probe sugerează că prințul Arabiei Saudite, Mohamed bin Salman, ar fi răspunzător pentru asasinarea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, a informat miercuri un anchetator din cadrul ONU, potrivit Mediafax.

Riyadul nu a răspuns încă cererilor pentru declarații, însă oficialii saudiți au negat implicarea prințului Mohamed bin Salman.

Agnes Callamard, raportor special al ONU, a făcut apel statelor să extindă sancțiunile până când bin Salman va demonstra că nu este implicat.

Khashoggi, jurnalist al Washington Post și critic al autorităților saudite, a fost ucis în luna octombrie în clădirea Consulatului saudit din Istanbul. Moartea sa a dus la o tensionare a relațiilor dintre Statele Unite și Arabia Saudită.

Mai mulți membri ai Congresului l-au acuzat pe prințul Mohammed bin Salman că s-ar fi aflat în spatele asasinării lui Khashoggi. Autoritățile saudite au negat orice implicare a prințului moștenitor în acest caz și au anunțat că 11 suspecți au fost reținuți și puși sub acuzare în dosarul morții jurnalistului.

"Este concluzia raportorului că domnul Khashoggi a fost victima unei execuții premeditare și deliberat, pentru care Arabia Saudită este responabilă sub legislația internațională privind drepturile omului", a declarat Callamard.

Sursa: Mediafax

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:2,57 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău