Cazul Khashoggi | Explicațiile saudiților "nu sunt credibile", potrivit ministrul britanic Dominic Raab

  • 21 Octombrie 2018 17:58
Cazul Khashoggi | Explicațiile saudiților

Explicațiile furnizate de Arabia Saudită cu privire la decesul jurnalistului saudit Jamal Khashoggi "nu sunt credibile", a declarat duminică ministru britanic pentru Brexit, Dominic Raab, într-un interviu pentru BBC, informează Reuters și AFP.

"Nu, cred că ele nu sunt credibile", a declarat Dominic Raab. "Susținem investigația turcă asupra acestui caz și guvernul britanic vrea să vadă oameni trași la răspundere pentru această moarte", a adăugat ministrul.

Dominic Raab a subliniat că Marea Britanie trebuie să știe faptele care s-au întâmplat, înainte să poată lua o "hotărâre rațională și lucidă" cu privire la ce trebuie făcut în continuare.

"Nu intenționăm să ne declarăm învinși și să punem capăt relațiilor noastre cu Arabia Saudită, nu doar din cauza numărului mare de locuri de muncă britanice care depind de ele, ci și pentru că dacă îți exerciți influența asupra partenerilor trebuie să poți să și discuți cu ei", a spus ministrul britanic.

Arabia Saudită a admis sâmbătă, la 17 zile după dispariția lui Jamal Khashoggi, 59 de ani, că acesta a fost ucis în interiorul consulatului regatului saudit la Istanbul, în urma unei "cerți", însă fără a dezvălui unde se află trupul jurnalistului.

Turcia s-a angajat sâmbătă să afle toate detaliile morții jurnalistului disident Jamal Khashoggi în interiorul consulatului saudit din Istanbul. "Turcia va dezvălui tot ceea ce s-a întâmplat. Nimeni nu trebuie să se îndoiască de acest lucru", a declarat Omer Celik, un purtător de cuvânt al Partidului Justiție și Dezvoltare (AKP, de guvernământ), la câteva ore după ce conducerea saudită a confirmat moartea ziaristului. 

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău