Cazul fotografiilor cu ducesa de Cambridge topless. Amenzile maxime pentru revista Closer, confirmate de tribunal

  • 20 Septembrie 2018 09:44
Cazul fotografiilor cu ducesa de Cambridge topless. Amenzile maxime pentru revista Closer, confirmate de tribunal

Tribunalul de la Versailles a confirmat, miercuri, condamnarea celor doi șefi ai revistei Closer la aceeași amendă maximă, de 45.000 de euro, pentru că au publicat în 2012 fotografii cu Kate Middleton topless, potrivit AFP, citat de News.ro.

În verdictul său, Curtea a confirmat în toate punctele deciziile din prima instanță, care i-au condamnat pe editorul-șef Laurence Pieau și pe directorul publicației Ernesto mauri la complicitate sau divulgarea unui document obținut prin atingerea intimității vieții private. 

Curtea a validat și suma de 100.000 de euro daune și interese pentru Kate Middleton și soțul ei, prințul William.

Litigiul datează din 14 septembrie 2012, data difuzării la chioșcuri a exemplarului revistei săptămânale cu numărul 379. 

În revistă au apărut imagini estivale cu ducesa și ducele de Cambridge - al doilea în ordinea succesiunii la tronul britanic - pe marginea unei piscine luxoase de pe un domeniu din sudul Franței. 

În aceste fotografii, Kate Middleton nu purta decât slip de baie. 

Publicarea acestor fotografii a iscat un scandal dincolo de Canalul Mânecii și a provocat furia familiei regale britanice. 

Serviciile prințului au denunțat atunci o atingere "grotescă și nejustificată" a vieții private și, în regim de urgență, cuplul princiar a obținut din partea justiției franceze interzicerea de noi difuzări ale imaginilor, pe care chiar și tabloidele britanice au refuzat să le publice. 

Doi fotografi, suspectați a fi autorii imaginilor, au primit și ei confirmarea condamnării lor, miercuri, la 10.000 de euro, din care 5.000 cu suspendare. Cei doi paparazzi ai agenției pariziene Bestimage, Cyril Moreau și Dominique Jacovides, au negat în continuare că sunt autorii fotografiilor. 

Sursa: Digi24

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
10,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:7,2 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău