Cazul camionului cu 39 de cadavre: Poliția a descins în două case din regiunea britanică din care provine șoferul

  • 24 Octombrie 2019 12:41
Cazul camionului cu 39 de cadavre: Poliția a descins în două case din regiunea britanică din care  provine șoferul

Poliția din comitatul britanic Essex continuă joi ancheta pentru a stabili împrejurările care au dus la existența celor 39 de cadavre umane în camionul din parcul industrial Waterglade, în orașul Grays, relatează site-ul postului BBC.

Forțele polițienești l-au reținut miercuri pe șoferul camionului, un bărbat în vârstă de 25 de ani, din orașul nord-irladenz Portadown, comitatul Armagh, recunoscut sub numele de Mo Robinson.

Șoferul camionului este audiat joi pentru a stabili dacă vinovăția crimelor îi aparține și dacă bărbatul face parte dintr-o rețea de crimă organizată.

Ofițeri ai poliției din Irlanda de Nord au descins în două case din regiunea britanică din care șoferul provine, iar Agenția britanică pentru Crimă Organizată a comunicat că lucrează pentru a identifica „grupuri de crimă organizată care ar fi putut juca un rol în cadrul crimei”.

Confrom primelor rezultate obținute de anchetatori, camionul ar fi ajuns în Purfleet, oraș situat la vest de Grays, pe râul Thames, venind dinspre orașul belgian Zeebrugge.

Camionul, condus de nord-irladezul Mo Robinson ar fi părăsit portul Purfleet în jurul orei 1:05, ora locală, (3:00, ora României), urmând a fi descoperit de către echipajele locale de urgență, în parcul industrial Waterglade, la scurt timp după ce acesta a ajuns în acest loc, în jurul orei 1:30, ora locală ( 3:30, ora României).

Eric Van Duyse, purtător de cuvânt al procuraturii din Belgia a informat că o investigație asupra incidentului este în desfășurare. „Nu avem nicio idee, în acest moment, legată de cât timp a petrecut camionul pe teritoriul Belgiei, puteau fi ore sau zile, noi nu știm”, a adăugat acesta.

Poliția a informat că partea din față a camionului, condusă de șofer, ar fi venit din Irlanda de Nord și ar fi preluat containerul, în care cele 39 de cadavre au fost găsite, din portul Purfleet.

Poliția din comitatul britanic Essex a anunțat miercuri descoperirea a 39 de cadavre în interiorul unui container al unui camion aflat într-un parc industrial. Poliția a izolat zona în care cadavrele au fost descoperite, iar accesul în parcul industrial este interzis.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:79 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău