Cazul asasinării șefului poliției locale din Kandahar a amânat alegerile programate pentru duminică

  • 19 Octombrie 2018 14:48
Cazul asasinării șefului poliției locale din Kandahar a amânat alegerile programate pentru duminică

Alegerile programate pentru duminică în provincia din sudul Afganistanului, Kandahar, au fost amânate pentru o săptămână, în urma asasinării șefului poliției locale, generalul Abdul Raziq, a anunțat un purtător de cuvânt al președintelui afgan, transmite BBC.

Generalul Abdul Raziq era cunoscut drept un dur adversar al talibanilor din sudul țării, unde aceștia dețin cele mai tari poziții.

Îndelung amânatele alegeri parlamentare din Afganistan urmează să aibă loc mâine, dar evenimentul a fost marcat de violențe, relatează Rador.

Amenințările și atacurile comise de talibani și gruparea jihadistă Statul Islamic ar putea determina mulți alegători să nu se prezinte la vot. Zece candidați la scrutin și-au pierdut viața, cei mai mulți asasinați. Peste 2.500 de candidați sunt în cursă pentru cele 249 de mandate de parlamentar.

Acest scrutin este considerat un pas crucial înaintea unei reuniuni a ONU la Geneva, în noiembrie, în care Afganistanul va trebui să demonstreze donatorilor săi progresele realizate în "procesele democratice", transmite AGERPRES

 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,57 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău