Cazul a doi cetățeni englezi, expuși neuriotoxinei Novichok, în discuție la Comitetul de urgență din cadrul guvernului britanic

  • 05 Iulie 2018 08:14
Cazul a doi cetățeni englezi, expuși neuriotoxinei Novichok, în discuție la Comitetul de urgență din cadrul guvernului britanic

Comitetul de urgență din cadrul guvernului britanic se va reuni astăzi, 5 iulie, pentru a discuta cazul a doi cetățeni din sudul Angliei care au fost expuși neuriotoxinei Novichok.

Cei doi, un bărbat și o femeie, cetățeni britanici cu vârste de aproximativ 40 de ani, au fost găsiți sâmbătă în stare gravă într-o locuință din orașul Amesbury, în apropiere de Salisbury, unde fostul spion rus Sergei Skripal și fiica sa au fost otrăviți în luna martie prin expunerea la aceeași substanță neurotoxică.

"Potrivit ultimelor informații primite de la spital, ambii pacienți rămân în stare critică. Ambii sunt de cetățenie britanică și locuiau în zonă. Până în prezent, nimeni nu s-a mai prezentat cu simptome similare ce au legătură cu acest incident. Prioritatea echipei de anchetă este să stabilească modul în care cei doi oameni au intrat în contact cu această neuorotoxină".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Tue
19
Wed
14
Thu
14
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău