Cazierul juridic nu va mai trebui prezentat în instituțiile statului

  • 03 Octombrie 2018 13:15
Cazierul juridic nu va mai trebui prezentat în instituțiile statului

Începând cu data de 8 octombrie, cetățenii nu vor mai fi nevoiți să prezinte cazierul juridic la instituțiile statului, iar alte patru documente, precum: polița de asigurare medicală, certificatul medical, patenta de întreprinzător și certificatul privind lipsa datoriilor la stat pe suport de hârtie vor fi anulate în timpul apropiat.

Despre aceasta a anunțat astăzi premierul Pavel Filip, în cadrul evenimentului dedicat platformei de schimb de date – MConnect

Cazierul contravențional nu mai este necesar la perfectarea permisului de conducere și la eliberarea plăcuțelor de înmatriculare a vehiculelor. În ceea ce privește polița de asigurare, datele persoanelor se conțin în registrele CNAM, pentru certificatele medicale este funcțională platforma e-certificat medical, iar pentru certificatul privind lipsa datoriilor la stat, toată informația este publică și disponibilă în format electronic.

Premierul spune că lista actelor anulate va fi extinsă, iar instituțiile publice au fost îndemnate să utilizeze platformei MConnect. Actualmente, la această platformă sunt conectate peste 30 de instituții, care efectuează schimbul electronic de date în timp real.

Platforma MConnect este implementată de Agenția de Guvernare Electronică pentru facilitarea schimbului electronic de date între autoritățile publice, fără a solicita informații de la cetățeni și mediul de afaceri în formă de certificate și rapoarte.

sursa: ipn

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Tue
19
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău