Caz unic în istoria fotbalului! Cine e jucătorul care a jucat o finală de Cupă Mondială dar nu știa unde se află

  • 18 Decembrie 2022 12:30
Caz unic în istoria fotbalului! Cine e jucătorul care a jucat o finală de Cupă Mondială dar nu știa unde se află

Argentina - Franța este a 21-a finală a Campionatului Mondial de fotbal, cel mai important eveniment sportiv din lume, transmite ziare.com.

Argentina - Franța este a 21-a finală a Campionatului Mondial de fotbal, cel mai important eveniment sportiv din lume.

În istoria acestui eveniment există și un caz unic, când un fotbalist era pe teren, dar nu știa unde se află. S-a întâmplat acum opt ani, la meciul dintre Argentina și Germania, finala Mondialului din 2014.

Din cauza accidentării lui Sami Khedira înainte de finală, antrenorul Joachim Low a fost nevoit să schimbe echipa de start. Christoph Kramer, jucător la Borussia Mönchengladbach, a fost cel care l-a înlocuit. Apariția jucătorului a fost o surpriză pentru mulți, deoarece acesta își făcuse debutul internațional în același an și juca deja o finală de Cupa Mondială.

Când totul mergea bine, ziua lui Kramer s-a schimbat complet. În jurul minutului 30, el a avut o ciocnire cu Ezequiel Garay. Germanul l-a abordat apoi pe arbitrul Rizzoli și l-a întrebat dacă acel meci era finala. Arbitrul a crezut că este o glumă și i-a cerut să repete întrebarea. Kramer, după ce a răspuns, i-a mulțumit și a spus că este important să știe.

Acest lucru a tras un semnal de alarmă pentru arbitrul italian, care l-a alertat pe Bastian Schweinsteiger asupra situației. Low și staff-ul tehnic l-au înlocuit pe Kramer în prima repriză. Ulterior, s-a aflat că jucătorul a suferit o comoție cerebrală și apoi amnezie temporară, astfel că nu-și amintea că a jucat finala, cu atât mai puțin că a câștigat Cupa Mondială cu Germania.

Jucătorii germani au povestit după meci anecdote care au "dramatizat" și mai mult ceea ce s-a întâmplat. Phillip Lahm a declarat că a încercat să-i ia banderola de căpitan pentru a conduce echipa. Pe de altă parte, se spune că Kramer l-a confundat pe Thomas Muller cu Gerd Muller, istoricul atacant al Germaniei din 1974.

Christop Kramer are 31 de ani și joacă tot la Borussia Monchengladbach.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău