Caz de vot multiplu la Soroca. CEC a sesizat Procuratura Generală

  • 25 Octombrie 2019 15:40
Caz de vot multiplu la Soroca. CEC a sesizat Procuratura Generală

Comisia Electorală Centrală a sesizat Procuratura Generală în privința unui caz de votare multiplă în cadrul scrutinului din 20 octombrie. Este vorba de un bărbat din Soroca care a votat de două ori, transmite IPN.

Potrivit secretarului CEC, Maxim Lebedinschi, cetățeanul din Soroca s-a prezentat la sediul secției de votare în ziua alegerilor, unde și-a exprimat dreptul la vot, prezentând buletinul de identitate. Ulterior, aceeași persoană a mers la Spitalul Raional unde a fost internată pe motive de sănătate. „Când s-au prezentat funcționarii electorali cu urna mobilă, pentru a asigura dreptul de vot al persoanelor care au solicitat urna mobilă, dânsul și-a permis să voteze repetat”, susține secretarul CEC.

Încălcarea a fost atestată în momentul în care funcționarii electorali s-au întors la secția de votare și au introdus datele votanților în Sistemul Informațional SIAS Alegeri, unde s-a adeverit că respectivul bărbat a fost deja la secția de votare.

Organele electorale au sesizat organele procuraturii pentru a investiga cazul, astfel că bărbatul ar putea fi tras la răspundere.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău