Caviarul, vodca, oțelul și lemnul ar putea fi vizate de noile sancțiuni ale UE care urmează să fie aplicate împotriva Rusiei

  • 29 Septembrie 2022 12:50
Caviarul, vodca, oțelul și lemnul ar putea fi vizate de noile sancțiuni ale UE care urmează să fie aplicate împotriva Rusiei

Potrivit EUobserver, UE discută despre noi ''liste negre'' vizate de sancțiuni și de impunerea de noi restricții împotriva companiilor rusești, scrie Rador.

Noile propuneri ale Uniunii Europene privind noile sancțiuni împotriva Rusiei includ întreprinderea de exploatare a diamantelor Alrosa și o serie de alte companii rusești, anunță ediția online EUobserver. Totodată, noile restricții nu implică alte măsuri care să vizeze industria de extracție a diamantelor din Rusia. Noi interdicții UE care pot vor viza importurile de caviar, vodcă și țigări ale unor companii rusești nu este exclusă. Comisia UE și Serviciul Extern au prezentat aceste propuneri pe 27 septembrie, pe fondul referendumurilor (organizate de Rusia în teritoriile ocupate din Ucraina, n.r.).

Momentan, nu se știe data exactă la care se vor introduce noile sancțiuni UE împotriva industriilor petroliere, a oțelului și lemnului din Rusia. În acest context, întreprinderea Alrosa se poate confrunta cu înghețarea activelor și interzicerea tranzacțiilor financiare.

Ambasadorii statelor membre UE de la Burxelles vor examina vineri, 30 septembrie, decizia finală privind sancțiunile. Pe 24 februarie, președintele rus Vladimir Putin a anunțat că a decis să desfășoare o operațiune militară specială în Ucraina, ca răspuns la o solicitare de acordare de sprijin venită din partea liderilor autoproclamatelor republici populare Luhansk și Donețk.

Decizia de a desfășura operațiunea a fost motivul pentru noi sancțiuni aplicate împotriva Rusiei de către Statele Unite și aliații săi. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,57 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău