Credincioșii romano-catolici și protestanți sărbătoresc astăzi Paștele

  • 31 Martie 09:08
Credincioșii romano-catolici și protestanți sărbătoresc astăzi Paștele

Creștinii catolici sărbătoresc Paștile în această duminică, 31 martie. Episcopul diecezan al Episcopiei Romano-Catolică de Chișinău, Anton Coșa, contactat de IPN, a transmis cu ocazia sfintelor sărbători ale Învierii Lui Cristos tuturor creștinilor catolici și romano-catolici din țară un gând de binecuvântare.

„Doresc fiecăruia să poată simți sărbătoarea atât în exterior, cât și în interior, prin apropierea de sfintele spovedi și apoi de sfânta împărtășanie. Fie ca bucuria această să nu rămână numai în noi, să o putem oferi și altora și prin fapte bune să oferim oamenilor un motiv de a fi mai buni. Cristos a Înviat! Adevărat a Înviat!ˮ, a menționat episcopul.

Duminică la Catedrala Romano-Catolică „Providența Divină” din Chișinău vor fi oficiate patru liturghii. La ora 9.00 serviciul divin va avea loc în limba poloneză, la ora 10.30 – în limba rusă, la 12.00 – în limba română și seara, la ora 18.00 – din nou în limba rusă.

După Duminica Învierii, toată Săptămâna Luminată vor fi celebrate liturghii ale Învierii Domnului, în fiecare zi dimineața la ora 10.00 și seara la ora 18.00, până la Duminica viitoare, Duminica Tomii.

Creștinii ortodocși vor sărbători Paștile în acest an pe 5 mai.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:1,54 m/s
Thu
17
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Arhivă Radio Chișinău