Câți concurenți au fost înregistrați până acum în circumscripțiile uninominale. Termenul de depunere a cererilor expiră mâine

  • 03 Ianuarie 2019 15:51
Câți concurenți au fost înregistrați până acum în circumscripțiile uninominale. Termenul de depunere a cererilor expiră mâine

Până pe data de 3 ianuarie, în circumscripțiile uninominale au fost înregistrați 50 de concurenți electorali.

Consiliile electorale ale circumscripțiilor uninominale au înregistrat 275 de grupuri de inițiativă în vederea susținerii candidaților la funcția de deputat, eliberându-le listele de subscripție. Totodată, au fost depuse 92 de solicitări pentru înregistrarea candidaților la funcția de deputat în circumscripțiilor uninominale.

Șefa Direcției comunicare, relații publice și mass-media a Comisiei Electorale Centrale, Rodica Sîrbu, a declarat pentru IPN că pe 4 ianuarie expiră termenul de depunere a solicitărilor pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă în vederea susținerii candidaților în circumscripțiile uninominale.

Pentru a fi înregistrat de consiliul electoral de circumscripție, candidatul pentru circumscripția uninominală trebuie să prezinte liste de subscripție care conțin semnăturile a cel puțin 500 și cel mult 1000 de susținători cu drept de vot din circumscripția uninominală unde intenționează să candideze. Un candidat femeie poate fi înregistrată dacă prezintă semnăturile a cel puțin 250 și cel mult 500 de susținători cu drept de vot din circumscripția unde candidează.

Organul electoral efectuează înregistrarea sau refuză înregistrarea candidaților desemnați în alegeri în decursul a șapte zile de la data primirii actelor. Campania electorală, pentru toți concurenții înscriși în cursă, atât de către CEC, la nivel național, cât și de către consiliile electorale, în circumscripțiile uninominale, va începe cu 30 de zile înainte de ziua alegerilor – pe 25 ianuarie 2019.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău