Câți alolingvi au învățat limba română în acest an

  • 12 Decembrie 2014 15:51
Câți alolingvi au învățat limba română în acest an

Peste o sută de funcționari publici, profesori, educatori sau tineri specialiști din Chișinău, Cahul, Ceadr-Lunga, Taraclia sau Briceni, vorbitori de limbă rusă, ucraineană sau găgăuză, au învățat anul acesta limba română.

Asociația Națională a Trainerilor Europeni, singura oganizație din Republica Moldova, care oferă cursuri gratuite de studiere a limbii române pentru alolingvi, a organizat o conferință de totalizare al ultimului proiect.

Peste 700 de funcționari publici, profesori, educatori sau tineri specialiști alolingvi  din Chișinău, Cahul, Ceadr-Lunga, Taraclia sau Briceni, au studiat sau sunt incluși în proiectul de studiere a limbii române la distanță în ultimii doi ani.  

Directorul ANTEM, Lucia Cucu, a punctat câteva dintre realizările organizației sale în ultimii ani. ”Punem la dispoziție limba română pentru începători, pentru cei care doresc să-și dezvolte abilitățile de comunicare, dar și pe categorii profesionale. În 2013 am implementat sistemul de videoconferință care are drept scop interacțiunea dintre profesor și tuture. În 2014 avem româna pentru asistenți sociali și pentru profesori”, a declarat Lucia Cucu.

ANTEM este singura organizație care organizează cursuri de limbă română pentru alolingvi. În cei opt ani de activitate, instituția a desfășurat programe de instruire tradițională pentru un număr de 2.500 de alolingvi din diferite localități ale Republicii Moldova. Alte peste 400 de persoane au învățat româna la distanță, în cadrul unui program lansat în 2012. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:2,57 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
14
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău