Cathie Wood, „copacul cu bani al Wall Street”, afirmă că prețul bitcoin ar putea ajunge la 500.000 de dolari în câțiva ani

  • 14 Septembrie 2021 15:52
Cathie Wood, „copacul cu bani al Wall Street”, afirmă că prețul bitcoin ar putea ajunge la 500.000 de dolari în câțiva ani

Cathie Wood, investitoarea poreclită „Copacul cu bani” al Wall Street și CEO al Ark Invest, prognozează că prețul bitcoin ar putea crește la 500.000 de dolari în 5 ani, relatează Markets Insider, citat de hotnews.ro.

Potrivit sursei citate, ea a făcut prognoza în timpul unui interviu acordat luni televiziunii CNBC, adăugând că încrederea companiei sale în legătură cu ether, a doua cea mai mare criptomonedă ca nivel al capitalizării de piață, a crescut enorm.

Estimarea sa privind prețul viitor al bitcoin depinde de diversificarea portofoliilor companiilor pentru a cumpăra cea mai mare monedă digitală din lume și de interesul continuu al investitorilor instituționali.

Dacă aceste lucruri vor avea loc, „credem că prețul [bitcoin] va fi de peste 10 ori mai mare decât este astăzi”, a spus aceasta, precizând că „așadar, în loc de 45.000 de dolari, peste 500.000 de dolari”.

Wood a explicat pentru CNBC că prognozele privind prețurile făcute de ea și compania sa sunt făcute având în vedere un orizont de 5 ani de zile.

Îmtrebată care ar fi criptomoneda pe care ar alege-o dacă ar putea să dețină doar una, ea a răspuns „bitcoin” deoarece „țările încep să o privească ca o monedă legală”.

El Salvador a devenit săptămâna trecută prima țară din lume care a adoptat bitcoin ca monedă oficială. Alte state, printre care și Ucraina, au legalizat recent bitcoin și au reglementat utilizarea monedei digitale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:4,63 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău