Câteva zeci de persoane, membri și reprezentanți ai CNSM, au protestat în fața sediului Legislativului

  • 06 Decembrie 2021 11:30
Câteva zeci de persoane, membri și reprezentanți ai CNSM, au protestat în fața sediului Legislativului

Sindicatele au protestat astăzi în fața Parlamentului, cerând achitarea premiilor anuale pentru angajații din sectorul bugetar pentru anii 2020 și 2021. Reprezentanții guvernării au anunțat că premiile pentru anul curent vor fi alocate, dar nu răspunde pentru cele din 2020, neachitate de Guvernul Chicu. Totodată, în Parlament a fost creat un grup de lucru pentru a discuta cu sindicaliștii.

Câteva zeci de sindicaliști au pichetat sediul Parlamentului cerând acordarea premiilor anuale pentru bugetari, pentru anii 2020 și 2021. Aceștia susțin că autoritățile au privat în mod abuziv bugetarii de acest drept. 

Președintele Comisiei parlamentare protecție socială, sănătate și familie, Dan Perciun, a declarat în cadrul unui briefing, că de fapt fostul guvern, condus de Ion Chicu, s-a eschivat de la plata premiului anul pentru anul 2020. El a precizat că pentru 2021 bugetarii vor primi premiul anual, însă, în buget nu sunt suficienți bani pentru a achita și premiul pentru anul trecut.

În cadrul ședinței Parlamentului a fost creat un grup de lucru din care fac parte reprezentanți ai celor trei fracțiuni, care au discutat cu protestatarii pe marginea acestui subiect.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:55 %
Vint:5,14 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău