Câteva mii de ruși, angajați în administrațiile separatiste din Donețk și Luhansk, susține un general NATO

  • 05 Mai 2018 12:18
Câteva mii de ruși, angajați în administrațiile separatiste din Donețk și Luhansk, susține un general NATO

Președintele Comitetului Militar al NATO, generalul ceh Petr Pavel, susține că Rusia, chiar dacă neagă implicarea sa în conflictul din Donbas, continuă să își mențină toate pozițiile importante în cadrul celor două republici separatiste din estul Ucrainei.

Într-un interviu pentru Radio Svoboda, citat de Rador, oficialul NATO a subliniat că, fără un sprijin semnificativ din partea Rusiei, grupările armate ilegale din Donețk și Luhansk nu ar fi putut supraviețui.

„Ei (rușii, - n.red) își mențin toate pozițiile importante în structura militară și în administrația locală, iar, dacă ne referim la cifre, potrivit surselor noastre, în aceste structuri există între 3.000 și 5.000 de experți ruși”, a explicat Petr Pavel.

Potrivit generalului, Rusia sprijină semnificativ cele două republici separatiste din Donbas, inclusiv prin furnizarea de echipamente, în special militare, arme grele, muniții și alte resurse materiale și tehnice. „

„Deci, în principiu, putem spune că, fără un sprijin semnificativ din partea Rusiei, aceste două regiuni nu ar putea supraviețui”, a adăugat președintele Comitetului Militar al NATO.

Pe de altă parte, el „crede cu fermitate” în soluționarea pașnică a conflictului armat din estul Ucrainei.

„Sincer vorbind, deși este probabil să fie ușor diferit de ceea ce auzim la nivel politic, cred cu tărie în soluționarea pașnică a conflictului din Donbas. Eu cred că implicarea mai multor arme letale va duce la dezechilibru și, ca reacție, cealaltă parte, de asemenea, va începe să livreze mai multe arme letale”, spune Petr Pavel.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:4,12 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău