Din cauza neînțelegerilor privind Siria, Putin a refuzat să participe la inaugurarea Centrului ortodox rus din Paris

  • 20 Octombrie 2016 10:33
Din cauza neînțelegerilor privind Siria, Putin a refuzat să participe la inaugurarea Centrului ortodox rus din Paris

Centrul spiritual și cultural rus a fost inaugurat miercuri în centrul Parisului, cu participarea ministrului rus al culturii, Vladimir Medinski, dar în absența președintelui Vladimir Putin, a cărui prezență la festivitate era planificată, dar el și-a anulat vizita în Franța din cauza neînțelegerilor privind conflictul din Siria.

Liderul de la Kremlin a transmis totuși un mesaj prin intermediul ministrului culturii, în care a subliniat că inaugurarea acestui centru este ”dovada solidității relațiilor bilaterale franco-ruse”, scrie Agerpres.ro.

De asemenea, într-un comunicat transmis de Kremlin, Vladimir Putin s-a referit la realizarea ”foarte dificilă” a proiectului, dar a mulțumit autorităților franceze pentru ”sprijinul continuu”.

Centrul ortodox rus din Paris a fost proiectat de arhitectul Jean-Michel Wilmotte. Edificiul ocupă un teren de peste 4.000 de metri pătrați în zona centrală a capitalei franceze. Valoarea construcției este estimată la circa 170 de milioane de euro, sumă asigurată în întregime de guvernul rus. Pe lângă biserica ortodoxă, complexul mai cuprinde un centru cultural, o casă parohială, o școală bilingvă franco-rusă și birouri ale serviciului cultural al ambasadei ruse.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:3,09 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău