Câte teste pentru COVID-19 ar putea fi efectuate zilnic în perioada următoare

  • 02 Aprilie 2020 20:01
Câte teste pentru COVID-19 ar putea fi efectuate zilnic în perioada următoare

În etapa următoare, zilnic ar putea fi efectuate până la două mii de teste la COVID-19. Capacitatea reiese din posibilitățile laboratorului Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, dar și ale laboratoarelor private. De asemenea, urmează să-și înceapă activitatea și un laborator la Bălți. Despre aceasta a anunțat președintele Igor Dodon după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19, transmite IPN.

Președintele Igor Dodon a declarat că în laboratorul de stat acreditat, cel al ANSP, zilnic pot fi efectuate în jur de 600-700 de teste. În curând va deveni funcțional laboratul de la Bălți, care are o capacitate de o sută de teste pe zi. Și laboratoarele private au capacitatea să efectueze 800 de teste pe zi.

 Șeful statului a spus că astăzi sunt peste 13 mii de teste în stoc. Începând cu săptămâna viitoare, urmează să ajungă cele o sută de mii de teste din China.


Până în prezent, în Republica Moldova au fost confirmate 505 cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus, iar numărul deceselor asociate cu COVID-19 a ajuns la șase.



Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău