Câte persoane vor participa la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Tokyo

  • 15 Iulie 2021 11:10
Câte persoane vor participa la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Tokyo

Numărul persoanelor, cu excepția sportivilor, care vor participa la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, ar putea fi mai mic de 1.000, anunță agenția Kyodo, citând o sursă bine informată, care a dorit să-și păstreze anonimatul, transmite hotnews.ro.

Acest grup de persoane ar fi în principal demnitari străini și invitați de categoria VIP și ar fi singurii care ar urma să asiste la eveniment, pe stadionul cu o capacitate de 68.000 de locuri, potrivit surse respective, potrivit sursei citate
 
Un purtător de cuvânt al Comitetului de organizare Tokyo 2020 a subliniat că nu poate confirma momentan numărul de invitați care vor participa la ceremonia de deschidere, programată în data de 23 iulie pe Stadionul Olimpic din capitala Japoniei.
 
Printre cei prezenți pe stadion se va număra împăratul Japoniei, Naruhito, care va declara deschisă cea de-a XXXII-a ediție a Jocurilor Olimpice, iar printre participanți și invitați se va număra și prima doamnă a Statelor Unite, Jill Biden, după cum a confirmat Casa Albă, precizează EFE.
 
După interzicerea spectatorilor străini, din cauza pandemiei de coronavirus, organizatorii au decis pe 8 iulie să interzică și prezența publicului japonez la întrecerile olimpice de la Tokyo și din prefecturile vecine Kanagawa, Saitama și Chiba.
 
Decizia de a nu permite accesul fanilor la competițiile de la Tokyo a fost luată la scurt timp după ce capitala Japoniei a intrat într-o nouă stare de urgență sanitară din cauza coronavirusului, care va acoperi întreaga perioadă a Jocurilor Olimpice și se va încheia pe 22 august, informează Agerpres.
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:17 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău