Catalonia | Ministerul de Externe de la Chișinău susține integritatea teritorială a Spaniei

  • 04 Octombrie 2017 12:59
Catalonia | Ministerul de Externe de la Chișinău susține integritatea teritorială a Spaniei

Ministerul de Externe de la Chișinău a emis o notă, în legătură cu referendumul din Catalonia, în care reiterează poziția autorităților Republicii Moldova pentru menținerea integrității teritoriale a Spaniei.

„Cu privire la referendumul din regiunea catalană, care a fost organizat în contradicție cu prevederile constituționale ale Spaniei, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene reiterează poziția sa cu privire la necesitatea respectării principiului suveranității și integrității teritoriale a Regatului Spaniei”, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova.

De asemenea, Ministerul de Externe face apel către toate părțile să se angajeze într-un dialog „în baza cadrului constituțional spaniol în procesul de depășire a crizei actuale”.

Amintim că premierul provinciei spaniole Catalonia, Carles Puigdemont, a proclamat duminică seara victoria secesioniștilor la referendumul privind independența față de Spania. Autoritățile de la Barcelona au anunțat că au votat 2,26 milioane din cei 5,34 milioane de alegători, iar 90% din voturi au fost pentru secesiune.

Comisia Europeană a îndemnat luni Guvernul spaniol și pe secesioniștii catalani “să treacă rapid de la confruntare la dialog” și a denunțat folosirea violenței în timpul referendumului asupra independenței Cataloniei.

Potrivit estimărilor prezentate de guvernul catalan, confruntările între forțele de ordine și separatiști s-au soldat cu peste 700 de răniți.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
15,24
Cer fragmentat
Umiditate:58 %
Vint:6,69 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău