Cât de sigur este acum orașul Salisbury, după ce acolo a fost otrăvit Serghei Skripal

  • 26 Aprilie 2018 11:03
Cât de sigur este acum orașul Salisbury, după ce acolo a fost otrăvit Serghei Skripal

Premierul britanic Theresa May a declarat miercuri, 25 aprilie, că orașul Salisbury, unde pe 4 martie un fost spion rus și fiica acestuia au fost otrăviți, este sigur pentru rezidenți și vizitatori, în timp ce continuă operațiunile de decontaminare a celor nouă locuri unde au fost identificate urme ale agentului neurotoxic de uz militar Noviciok, folosit în otrăvirea celor doi, informează agenția EFE, preluată de AGERPRES și MOLDPRES.

Theresa May a asigurat că nu este necesară „nicio măsură suplimentară de precauție” pentru deplasarea în acel oraș. „Cordoanele sunt menținute în zonele unde se desfășoară activități de curățire pentru a proteja publicul”, astfel încât să se poată garanta că și aceste locuri sunt deplin sigure, a adăugat șefa executivului.

Conform autorităților, operațiunile de decontaminare, la care participă peste 200 de militari și care vor costa milioane de lire sterline, vor dura mai multe luni.

Guvernul britanic a anunțat cu câteva zile în urmă că substanța chimică folosită împotriva lui Serghei Skripal și a fiicei acestuia, Iulia, era sub formă lichidă, iar concentrația ei cea mai înaltă a fost identificată în casa fostului spion rus.

Autoritățile britanice consideră că atacul asupra celor doi a fost executat de serviciile secrete ruse, acuzații negate de Moscova. Conform publicației The Telegraph, poliția și serviciile secrete britanice ar fi identificat unii suspecți cheie, care după operațiunea de otrăvire au revenit în Rusia. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău