Cât costă vacanța de Crăciun la munte, pe Valea Prahovei. Cu ce oferte au fost ademeniți anul acesta turiștii

  • 18 Decembrie 2017 15:05
Cât costă vacanța de Crăciun la munte, pe Valea Prahovei. Cu ce oferte au fost ademeniți anul acesta turiștii

Hotelierii din stațiunile de pe Valea Prahovei au pregătit de Crăciun oferte care pornesc de la 150 de lei de persoană, în Sinaia, și pot ajunge la 1.015 de euro, la un hotel de lux din Azuga. Pensiunile oferă pomana porcului, plăcinte făcute în casă și vin fiert, precum și cadouri pentru cei mici, transmite Mediafax.ro.

Sinaia - pomana porcului, cine tradiționale, hamam, saună uscată sau januzzi exterior

De departe, cea mai căutată stațiune de pe Valea Prahovei este Sinaia, denumită și ”Perla Carpaților”, singurul loc din zonă care are pârtii de altitudine și unde se poate schia până la Paște.

La o cabană din Sinaia, proprietarii promit turiștilor un Crăciun feeric. Pachetul pregătit pentru perioada sărbătorilor cuprinde trei nopți de cazare și costă 1.460 de lei, camera dublă, 1.905 lei, garsoniera sau 2.320 lei pentru duplex. Pachetul de patru nopți de cazare costă de la 1.830 de lei două persoane la 2.860 de lei pentru patru persoane. Turiștii au micul dejun, pomana porcului în Ajun și cina tradițională în ziua de Crăciun.

Oferta unei vile de cinci margarete din Perla Carpaților este mai scumpă. Sejurul de Crăciun costă de la 1.910 lei la 2.990 de lei, camera. Pachetul cuprinde trei nopți de cazare, cu mic dejun. Fiecare turist va primi câte un cadou la sosirea în unitate. Vor fi concerte de colinde, fructe în fiecare cameră, iar pe 25 decembrie va fi cina festivă de Crăciun. Oaspeții vilei au acces gratuit la SPA, cu hamam, saună uscată sau jacuzzi exterior și o reducere de 15% la masaj. Copiii până la șapte ani beneficiează de gratuitate la cazare și masă. Pentru cei cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani se plătește suma de 500 lei, pentru patul suplimentar și mese, iar pentru cei cu vârstă de la 14 la 18 ani - 800 lei.

La un hotel de patru stele din centrul stațiunii Sinaia oferta este mult mai scumpă. Trei nopți de cazare costă 404 euro camera dublă sau 567 de euro camera triplă. Pentru patru nopți de cazare, turiștii plătesc de la 440 de euro la 800 euro, în funcție de tipul camerei. Tarifele nu includ taxa de stațiune și taxa de salvamont. Pachetul cuprinde cine festive, colinde și muzică live, acces la piscina semiolimpică încălzită, saună, jacuzzi, sală de fitness. În Ajun, Moș Crăciun și spiridușii săi vor împărți daruri copiilor din hotel. Este amenajat și un club al copiilor, cu jocuri, dansuri, concursuri, cinema cu popcorn. La acest hotel, copiii până la șapte ani au gratuitate, iar pentru cei care au între 7 și 14 ani trebuie plătită suma de 86 de euro.

Căutate sunt vilele sau pensiunile din Sinaia, unde tarifele sunt mult mai mici. Astfel, oferta de Crăciun, care cuprinde trei nopți de cazare, fără masă, costă 150 de lei de persoană. Sunt și impunse condiții: rezervarea să fie făcută pe minim trei nopți și trebuie plătit un avans de 33%. Copiii sub 10 ani au gratuitate.

Bușteni - plăcinte făcute în casă vin fiert și cadouri de la Moș Crăciun pentru copiii cuminți

La Bușteni, tarifele percepute sunt mult mai mici. La o pensiune, pachetul care cuprinde patru nopți de cazare costă de la 955 de lei de persoană la 1.320 de lei locul într-un apartament cu vedere la munte. Pachetul de trei nopți are un tarif care pornește de la 837 de lei de persoană și ajunge la 1.110 lei. Turiștii au parte de gustare tradițională, cu pomana porcului sau plăcinte făcute în casă și vin fiert. Colindătorii le vor ura sărbători fericite, iar sub brad copiii cuminți vor găsi cadouri. Pentru copiii cu vârste cuprinse între 7 – 14 ani tariful este de 300 lei, iar pentru cei de peste 14 ani tariful este de 50% din valoarea pachetului.

Un conac din Bușteni a scos oferte pentru Crăciun care pornesc de la 840 de lei și ajung la 1.850 de lei. Tariful este pentru două persoane, în funcție de tipul camerei. Oferta include trei sau patru nopți de cazare, mic dejun, primire cu cozonac, prăjiturele, vin și suc, sosirea lui Moș Crăciun și colinde și prânz tradițional în ziua de Crăciun. Copiii cu vârsta mai mică de 6 ani au gratuitate, iar pentru cei cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani se achită 105 lei, pentru sejurul de trei nopți sau 115 lei pentru patru nopți.

Azuga - colinde, prăjituri de casă și cozonaci

La Azuga, un hotel de cinci stele promite un Crăciun de neuitat turiștilor care vor trece pragul acestei unități de cazare.795 de euro costă sejurul de trei nopți de cazare în camera dublă și ajunge la 1.015 de euro în suite. Sunt pregătite program de colinde, bufet cu prăjituri de casă, cozonac și mic dejun tradițional. Pentru copiii cu vârste de la 7 la 12 ani se plătește suma de 83 de euro, iar pentru cei de la 12 la 18 ani- 149 de euro. Va fi un program special pentru Crăciun, iar Moșul va veni cu daruri.

Valea Doftanei - foc de tabără și colinde

O pensiune din Valea Doftanei promite oaspeților cinci zile de răsfăț, de Crăciun. Pe 24 decembrie va fi Festivalul Dulciurilor de Crăciun, iar înainte de amurg, spiritul Crăciunului va fi adus de colindătorii din Ansamblul Folcloric ”Doftănița”. Noaptea de Ajun se va încheia cu un foc de tabără. Pe 25 decembrie vine Moș Crăciun, iar pe 26 decembrie sejurul se va încheia cu un brunch. Pachetul costă 230 de euro de persoană.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău