Câștigătorul premiului I la categoria „Educatorul anului 2024” ar putea rămâne fără titlu, anunță MEC

  • 11 Octombrie 19:27
Câștigătorul premiului I la categoria „Educatorul anului 2024” ar putea rămâne fără titlu, anunță MEC

Câștigătorul premiului I la categoria „Educatorul anului 2024” a concursului „Pedagogul anului 2024” riscă să rămână fără titlu, după ce Ministerul Educației și Cercetării (MEC) a anunțat că inițiază procedura de examinare a retragerii acestuia.

Potrivit MEC, Decizia a fost adoptată în urma sesizărilor cu privire la două sancțiuni care i-au fost aplicate candidatei de către autoritățile publice locale.

Conform regulamentului de concurs, la etapa republicană a concursului „Pedagogul anului” sunt înaintați candidații care au obținut locurile I la etapa raională. MEC informează, într-un comunicat de presă, că organul local de specialitate în domeniul învățământului (OLDSI) din raionul Râșcani nu a inclus actele cu privire la aplicarea sancțiunilor disciplinare în dosarul înaintat pentru etapa republicană a concursului. 

„Verificarea dosarelor de concurs ale candidaților ține de responsabilitatea OLDSI și a autorităților publice locale, care desemnează învingătorii etapei raionale a concursului”, a precizat ministerul.

Dosarele înaintate la etapa republicană a concursului sunt examinate de o comisie constituită din specialiști în domeniul educației, care evaluează candidații înaintați de direcțiile raionale în baza a trei probe de concurs: „Inteligența profesională”, „Ora publică” și „Masterclass”. Comisia a apreciat înalt competențele pedagogice ale candidatei.

Totodată, lipsa celor mai mici suspiciuni cu privire la probitatea profesională a candidaților este esențială pentru menținerea prestigiului concursului „Pedagogul anului”. Candidaților la acest concurs li se atribuie cele mai înalte standarde profesionale. 

MEC a anunțat că pentru a evita pe viitor situații similare, regulamentul concursului va fi modificat prin introducerea obligației candidaților la concurs de a depune o declarație pe propria răspundere privind lipsa sancțiunilor disciplinare și lipsa altor abateri de etică și disciplină.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
22,74
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:2,57 m/s
Sat
14
Sun
12
Mon
13
Tue
13
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău