Cașcavaluri produse în Republica Moldova, premiate cu medalii de argint și bronz la un concurs în Franța

  • 14 Septembrie 2023 12:02
Cașcavaluri produse în Republica Moldova, premiate cu medalii de argint și bronz la un concurs în Franța

Cașcavalurile unui producător din Republica Moldova au fost premiate cu medalii de argint și bronz la cea de-a VI-a ediție a Competiției mondiale de cașcavaluri „Mondial du Fromage”, care a avut loc în perioada 10-12 septembrie 2023, în orașul Tours, Franța, transmite MOLDPRES.

Astfel, cașcavalul Caciotta al producătorului autohton de brânzeturi Gospodăria Țărănească „Chiriac Piotr” a cucerit medalia de argint. Totodată, cașcavalul Gulvet Delicatus al aceluiași producător a reușit să obțină medalia de bronz, scrie sursa citată.

Medaliile oferite a plasat Republica Moldova pe harta producătorilor de cașcavaluri, alături de cei mai notorii din țări precum Franța, Italia sau Elveția.

Ambasadoarea Republicii Moldova în Franța, Corina Călugăru, a adresat felicitări producătorului din țara noastră pentru rezultatele remarcabile obținute pentru prima dată în cadrul concursului și perseverența de a dezvolta această ramură în țara noastră.

Participarea producătorului la concurs a fost finanțată de Fundația poloneză de stat Solidarity Fund PL in Moldova și susținută de Ambasada Republicii Moldova în Franța.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Thu
19
Fri
21
Sat
18
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău