Casa Regală a României: Seara dedicată Curajului Civic

  • 29 Noiembrie 2023 08:24
Casa Regală a României: Seara dedicată Curajului Civic

Marți, 28 noiembrie 2023, Majestatea Sa Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Radu au găzduit în Sufrageria de Stat de la Palatul Regal din București o seară dedicată Curajului Civic, relatează serviciul de presă al Casei Regale a României, citat de Radio Chișinău.

Seara a fost dedicată acelor persoane care au demonstrat curaj civic prin realizarea și ducerea la bun sfârșit a meseriei pe care o practică. Evenimentul a adus, în același timp, recunoașterea unor organizații-lider din România și din Republica Moldova, care inspiră respectul societății prin implicarea lor neobosită în binele comunității, menționează sursa citată.

Majestatea Sa a oferit recunoșterea onorifică celor ce s-au remarcat fie prin curaj în situații de risc, fie prin sprijinul umanitar acordat celor aflați în dificultate în această perioadă grea de conflict internațional. Au fost onorați, de asemenea, reprezentanți ai unor organizații salvatoare de vieți omenești.

"Majestatea Sa și cu mine suntem nespus de bucuroși să găzduim, pentru a doua oară, seara dedicată curajului Civic. Palatul Regal din Capitală face deci pentru a doua oară dovadă de înțelegere și de admirație față de acea parte dintre personalitățile societății românești care este caracterizată prin curaj, modestie și profesionalism, umanitate, înțelegerea celui de alături, patriotism și, de multe ori, anonimat", a afirmat Alteța Sa Regală Principele Radu.

ASR Radu a elogiat acea "sumă de români, din țară sau din Republica Moldova, care în fiecare an își pun profesia la bătaie, uneori viața în pericol și toată credința lor, pentru a-și ajuta semenii".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
16,07
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,66 m/s
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
14
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău