Casa Regală a României anunță că Majestatea Sa Margareta va lua parte la funeraliile reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii

  • 13 Septembrie 2022 12:36
Casa Regală a României anunță că Majestatea Sa Margareta va lua parte la funeraliile reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii

Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Consort vor lua parte la funeraliile Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a, a anunțat marți Familia Regală a României, precizând că alte detalii vor fi anunțate ulterior.

Familia Regală și-a exprimat încă de joia trecută durerea la vestea morții Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, scrie Calea Europeană. 

“Regina Elisabeta a II-a și Regele Mihai I, ambii descendenți ai Reginei Victoria, au fost legați întreaga viață prin afecțiune, admirație și prietenie. Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei a avut în Regina Elisabeta a II-a, de-a lungul întregii vieți, un inegalabil sprijin, model de cârmuire regală și curaj, un far luminos. Regina Elisabeta a fost mereu prezentă în viața Familiei Regale române și a păstrat o neîntreruptă legătură de familie. După dispariția Regelui Mihai și a Ducelui de Edinburgh, pentru Majestatea Sa Margareta, Regina Elisabeta a II-a a fost un punct de referință fundamental, un sprijin moral, intelectual, afectiv și instituțional”, a transmis Biroul de Presă al Majestății Sale Custodele Coroanei, Principesa Margareta.

Funeraliile reginei Elisabeta a II-a vor avea loc luni, 19 septembrie, iar la acestea sunt așteptați mai mulți șefi de stat din întreaga lume, inclusiv președintele american Joe Biden și liderii națiunilor din Commonwealth.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău