Casa Națională a finanțat prestații sociale în valoare de 290,1 milioane lei

  • 14 Decembrie 2022 09:38
Casa Națională a finanțat prestații sociale în valoare de 290,1 milioane lei

Casa Națională de Asigurări Sociale informează, că conform graficului stabilit pentru luna curentă, a fost executată finanțarea unui șir de prestații sociale în valoare de 290,1 mln. lei.

Astfel, au fost finanțate indemnizațiile adresate familiilor cu copii (indemnizațiile unice la nașterea copilului, indemnizațiile pentru îngrijirea copiilor până la vârsta de 2 ani, indemnizațiile pentru creșterea copiilor persoanelor asigurate, indemnizația lunară de suport pentru creșterea până la împlinirea vârstei de 3 ani a copiilor gemeni sau a mai mulți copii născuți dintr-o singură sarcină), dar și indemnizațiile paternale.

Totodată, banii își pot ridica și beneficiarii de compensații destinate participanților la lichidarea avariei de la C.A.E. Cernobîl, indemnizații viagere și beneficiarii de ajutor de șomaj, etc.

Reamintim că, deținătorii de card bancar pot ridica banii de la instituțiile bancare, iar ceilalți beneficiari - din orice oficiu poștal, indiferent de domiciliu.

De asemenea, reiterăm că pe pagina web-oficială www.cnas.gov.md este disponibil serviciul electronic "e-Cerere - Indemnizații", care oferă posibilitatea de a aplica online la indemnizații adresate familiilor cu copii.

Pentru a fi la curent cu informații privind stabilirea, calcularea și plata prestațiilor sociale, puteți accesa pagina web oficială www.cnas.gov.md, urmări postările noastre pe Facebook, Instagram și Telegram, dar și contacta Centrul de Apel al CNAS la numărul unic de telefon 022 - 257 - 777. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:6,69 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
19
Wed
13
Thu
9
Arhivă Radio Chișinău