Casa Albă afirmă că nu se va opri până când nu-l va aduce pe Paul Whelan în SUA

  • 16 Iunie 2020 12:09
Casa Albă afirmă că nu se va opri până când nu-l va aduce pe Paul Whelan în SUA

Administrația americană nu se va opri până când nu-l va aduce pe Paul Whelan, acuzat în Rusia pentru spionaj, în SUA. Această declarație a fost făcută de consilierul președintelui american pentru securitate națională, Robert O'Brian, și a fost publicată pe Twitter de Consiliul de Securitate Națională al Casei Albe.

"Atitudinea față de Paul Whelan și sentința dată în cazul său sunt absolut greșite. De aceea administrația americană nu se va opri până când Paul Whelan nu se va întoarce în Statele Unite ale Americii" - a declarat O'Brian.

Anterior, secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, a subliniat că lui Paul Whelan i-au fost aduse acuzații, care au fost demonstrate în instanță și aprobate de către instanță", de aceea Paul Whelan nu poate fi considerat deținut politic.

Amintim că, luni, Tribunalul orășenesc din Moscova l-a recunoscut pe Whelan vinovat de spionaj împotriva Rusiei și a fost condamnat la 16 ani de închisoare cu executarea pedepsei într-un penitenciar de înaltă securitate. Avocatul lui Whelan, Vladimir Jerebenkov, a anunțat că după declararea sentinței ar putea fi luată în discuție problema unui schimb al lui Whelan cu cetățenii ruși condamnați în SUA, Viktor But sau Konstantin Iaroșenko. 

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău