Casa Albă: „Rusia nu a reușit să submineze alegerile din Republica Moldova, chiar dacă a lucrat energic în acest sens”

  • 22 Octombrie 10:02
Casa Albă: „Rusia nu a reușit să submineze alegerile din Republica Moldova, chiar dacă a lucrat energic în acest sens”

Rusia nu a reușit să submineze alegerile din Republica Moldova, chiar dacă a „lucrat energic” în acest sens, a reacționat luni un purtător de cuvânt al Casei Albe, potrivit agențiilor străine, citate de Agerpres.

Rezultatele alegerilor din Republica Moldova arată că democrația din această țară rămâne puternică, în pofida încercării Rusiei de a o submina, a declarat luni John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului pentru Securitatea Națională.

Kirby a salutat, de asemenea, votul pozitiv de la referendumul privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, calificându-l drept un pas înainte pe calea integrării europene a țării, și a declarat că Rusia nu a reușit să submineze alegerile prezidențiale, potrivit surselor citate de Agerpres.

Democrația este solidă în (Republica) Moldova, la fel ca voința poporului moldovean de a progresa spre integrarea europeană”, a comentat John Kirby, după ce tabăra „da” a câștigat la limită referendumul privind aderarea fostei republici sovietice la Uniunea Europeană, în timp ce al doilea tur al alegerilor prezidențiale urmează să aibă loc la 3 noiembrie. 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
4,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:1,03 m/s
Wed
13
Thu
11
Fri
11
Sat
11
Sun
11
Arhivă Radio Chișinău