Cartierul financiar din Singapore, vulnerabil în fața creșterii nivelului apelor

  • 23 Iulie 2020 14:14
Cartierul financiar din Singapore, vulnerabil în fața creșterii nivelului apelor

Spațiile de birouri de lux din districtul central financiar din Singapore (CBD) sunt extrem de vulnerabile în fața riscului de inundații provocate de creșterea nivelului mărilor și oceanelor din cauza încălzirii globale, conform unui raport al unor consultanți imobiliari, publicat joi, transmite Reuters.

În raport se precizează că 51 de clădiri de birouri, care însumează o suprafață de 1,9 milioane de metri pătrați, se află în zone cu risc ridicat de inundații, în condițiile în care media globală a temperaturilor va crește cu 1,5 grade Celsius, fenomen care s-ar putea produce, conform estimărilor, în perioada 2030 - 2052.

Zona Marina Bay din Singapore, o zonă plină de zgârie nori în valoare de miliarde de dolari, este cea mai vulnerabilă.

O mare parte din districtul financiar din Singapore, unde au sedii numeroase multinaționale și bănci, se află la o diferență de nivel de doar 5 metri față de suprafața mării.

"Singapore este vulnerabil în fața valurilor prelungite de căldură, a inundațiilor și creșterii nivelului mărilor și oceanelor ca rezultat al schimbărilor climatice", conform raportului. "Chiar dacă guvernul a adoptat câteva politici preventive pentru limitarea impactului, aceste măsuri nu elimină complet riscurile", se mai precizează în raport.

Protejarea orașului-stat Singapore în fața pericolului creșterii nivelului mărilor ar putea costa peste 72 de miliarde de dolari în următorii 100 de ani, conform autorităților.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
13,24
Nori împrăștiați
Umiditate:67 %
Vint:1,54 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău