Cartea de poezii pentru copii „Anotimpuri colorate”  de Emilia Plugaru va fi lansată astăzi

  • 11 Decembrie 2018 08:36
Cartea de poezii pentru copii „Anotimpuri colorate”  de Emilia Plugaru va fi lansată astăzi

Cartea de poezii pentru copii „Anotimpuri colorate”  de Emilia Plugaru, va fi lansată astăzi, 11 decembrie 2018, la ora 14.00, la biblioteca municipală "B. P. Hasdeu" (bd. Stefan cel Mare, 148) din Chișinău. 

Anotimpuri colorate este o carte de poezii pentru copii, o colaborare de succes a autoarei Emilia Plugaru cu maestrul în acuarelă Ion Cârchelan.

În cadrul evenimentului de lansare, cartea va fi vândută la preț promoțional de 50 lei.

Emilia Plugaru s-a născut la 17 iunie 1951 în satul Cetireni, lângă orașul «de graniță» Ungheni. Din fragedă copilărie a început să picteze și să scrie. Mamă a patru copii, a început a scrie poezii și scenete de teatru pentru picii săi. În 1996 debutează literar cu volumul de versuri pentru copii și desene de colorat «Sunt elevă-n clasa-ntâi».

Premiată în cadrul Concursului Național de Dramaturgie (2001), piesa Vârcolacii au furat luna de Emilia Plugaru a fost jucată timp de zece ani pe scena Teatrului Republican de Păpuși „Licurici”, urmând sa fie reluată și în acest an, în ajunul sărbătorilor de iarnă.

Emilia Plugaru își face cunoscută opera literară pe internet și pe rețelele de socializare. Poezia "A sunat aseară mama..." postată pe 3 decembrie 2017 pe pagina de facebook a autoarei, devine în doar câteva zile virală pe internet, fiind vizualizată de milioane de români din toată lumea.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău