Carte de propagandă în care se aduc jigniri României și cetățenilor români, distribuită în Parlament. Octavian Țîcu: Socialiștii sunt „autorii”

  • 21 Februarie 14:28
Carte de propagandă în care se aduc jigniri României și cetățenilor români, distribuită în Parlament. Octavian Țîcu: Socialiștii sunt „autorii”

Ieri, 21 februarie, deputatul Octavian Țîcu a anunțat că o cărţulie „profund antiromânească şi antiunionistă” , în care se aduc jigniri statului şi cetăţenilor români, este distribuită în Parlament de „angajaţii fracţiunii PSRM”. Din aceste considerente, preşedintele Partidului Unităţii Naţionale solicită autorităţilor de la București să retragă cetăţenia română socialiştilor din Parlamentul Republicii Moldova.

Prin intermendiul angajaților fracțiunii PSRM în Parlamentul R. Moldova se distribuie o cărțulie profund antiromânească şi antiunionistă. Eu înțeleg resentimentele pe care le are PSRM față de România, dar dacă urâți atât de mult România nu-l mai trimiteți pe Vaniușa Ceban  (n.red: Ion Ceban, primar de Chișinău) cu cerșitul pe la București și în alte părți. Citez doar câteva din jignirile care se aduc statului român, identității românești, și mie ca cetățean al României prin cuvintele de genul „haimanale, lingăi, debil la trup, mereu cu monştrii în cârdăşie, cu Ianke şi cu NATO, călăi, fraţi ocupanţi mai răi ca lupii, farisei mincinoşi, iude, bestii care urlă, căruţaşi românoizi sătui şi băuţi, tâlhari buni de gură, trântori vicleni, românoizi bandiţi la guvernare. Tot aici mai sunt și diferite poze în care se arată că statul român este cel care a instigat protestul din 7 aprilie 2009”, a declarat Octavian Ţîcu în plenul Parlamentului de la Chișinău, citat de infoprut.ro.

Deputatul spune că toate acestea sunt scrise de un anume Gherasim Ghidiril, colonel în rezervă de securitate a statului, însă consideră că acesta este un pseudonim şi că adevăratul autor ar fi protejat de socialişti.
Astfel, Octavian Țîcu a solicitat conducerii şi secretariatului Legislativului să pornească o anchetă internă cu privire la distribuirea acestor pliante în Parlamentul Republicii Moldova şi , eventual, în instituţiile de stat din R. Moldova, prin care să stabilească persoanele responsabile de distribuirea acestor pliante.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chişinău
2 °C
cer fragmentat
Umiditate:37 %
Vint:2,1 m/s
Wed
3 °C
Thu
6 °C
Fri
8 °C
Sat
10 °C
Sun
10 °C

Curs oficial BNM 01 Aprilie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.9619 -0.1533
USD 18.2258 0.0549
RON 4.1351 -0.0307
UAH 0.6569 0.0096
RUB 0.2334 0.0059
Arhivă Radio Chișinău