Carte de propagandă în care se aduc jigniri României și cetățenilor români, distribuită în Parlament. Octavian Țîcu: Socialiștii sunt „autorii”

  • 21 Februarie 2020 14:28
Carte de propagandă în care se aduc jigniri României și cetățenilor români, distribuită în Parlament. Octavian Țîcu: Socialiștii sunt „autorii”

Ieri, 21 februarie, deputatul Octavian Țîcu a anunțat că o cărțulie „profund antiromânească și antiunionistă” , în care se aduc jigniri statului și cetățenilor români, este distribuită în Parlament de „angajații fracțiunii PSRM”. Din aceste considerente, președintele Partidului Unității Naționale solicită autorităților de la București să retragă cetățenia română socialiștilor din Parlamentul Republicii Moldova.

Prin intermendiul angajaților fracțiunii PSRM în Parlamentul R. Moldova se distribuie o cărțulie profund antiromânească și antiunionistă. Eu înțeleg resentimentele pe care le are PSRM față de România, dar dacă urâți atât de mult România nu-l mai trimiteți pe Vaniușa Ceban  (n.red: Ion Ceban, primar de Chișinău) cu cerșitul pe la București și în alte părți. Citez doar câteva din jignirile care se aduc statului român, identității românești, și mie ca cetățean al României prin cuvintele de genul „haimanale, lingăi, debil la trup, mereu cu monștrii în cârdășie, cu Ianke și cu NATO, călăi, frați ocupanți mai răi ca lupii, farisei mincinoși, iude, bestii care urlă, căruțași românoizi sătui și băuți, tâlhari buni de gură, trântori vicleni, românoizi bandiți la guvernare. Tot aici mai sunt și diferite poze în care se arată că statul român este cel care a instigat protestul din 7 aprilie 2009”, a declarat Octavian Țîcu în plenul Parlamentului de la Chișinău, citat de infoprut.ro.

Deputatul spune că toate acestea sunt scrise de un anume Gherasim Ghidiril, colonel în rezervă de securitate a statului, însă consideră că acesta este un pseudonim și că adevăratul autor ar fi protejat de socialiști.
Astfel, Octavian Țîcu a solicitat conducerii și secretariatului Legislativului să pornească o anchetă internă cu privire la distribuirea acestor pliante în Parlamentul Republicii Moldova și , eventual, în instituțiile de stat din R. Moldova, prin care să stabilească persoanele responsabile de distribuirea acestor pliante.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
17,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:55 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău