Carnavalul din Veneția se desfășoară ca un eveniment hibrid din cauza pandemiei

  • 13 Februarie 2022 15:14
Carnavalul din Veneția se desfășoară ca un eveniment hibrid din cauza pandemiei

Carnavalul din Veneția, oraș din nordul Italiei, celebru în întreaga lume pentru costumele și măștile sale, se desfășoară ca un eveniment hibrid în acest an, în timp ce pandemia continuă să persiste, transmite Agerpres.

Primele evenimente din cadrul acestui festival tradițional, care se desfășoară până la 1 martie, au început sâmbătă, informează DPA.

"Amintiți-vă de viitor" este motto-ul acestui carnaval, sărbătorit pentru a treia oară în condiții de pandemie.

Organizatorii au împărțit festivalul, cu evenimente pe insulele din lagună, pe continent și în orașul vechi.

Toți cei care doresc să participe la concerte, spectacole în teatre sau expoziții au nevoie de un certificat de vaccinare împotriva coronavirusului sau de o dovadă de vindecare. Totuși, unele evenimente tradiționale au fost anulate pentru a evita aglomerația.

Începând de duminică, poliția va putea să devieze pietonii sau să închidă temporar străzile din centrul istoric dacă există prea multe mulți oameni într-un singur loc.

În acest an, organizatorii doresc ca unele evenimente din cadrul Carnavalului să fie accesibile și publicului internațional, prin livestream. Printre acestea se numără "Zborul îngerului", în care o femeie într-un costum magnific plutește pe o coardă elastică deasupra faimoasei Piețe San Marco.

Carnavalul, cu baluri mascate, parade de gondole și focuri de artificii, este unul dintre cele mai importante festivaluri din Veneția.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:0,51 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău