Carnavalul din Germania a fost inagurat joi în pofida îngrijorărilor provocate de pandemie

  • 11 Noiembrie 2021 17:07
Carnavalul din Germania a fost inagurat joi în pofida îngrijorărilor provocate de pandemie

Noul sezon al Carnavalului din Germania a fost inaugurat joi la ora locală 11:11 (10:11 GMT) în prezența mai multor mii de petrecăreți care s-au reunit pe străzile unor orașe din această țară, informează DPA, potrivit Agerpres.

În Koln, unde ziua de 11 noiembrie este sărbătorită într-o manieră deosebit de amplă, unele dintre cozile formate în fața zonelor dedicate acestui carnaval aveau lungimi de câteva sute de metri.

Ediția din acest an are loc în contextul în care numărul infectărilor cu noul coronavirus continuă să crească în Germania, reprezentând un motiv de îngrijorare pentru autoritățile locale și pentru unii dintre participanți la carnaval. Însă Peter Brings, solistul grupului rock Brings, originar din Koln, consideră că există și mulți oameni care trăiesc cu speranța în vremuri mai bune.

"Va trebui doar să învățăm să trăim cu virusul. Cred că ne vom îmbolnăvi și mai mult dacă ne vom închide și mai mult. Însă poate ar fi mai bine ca în acest an să ne sărutăm doar partenerul de viață și să așteptăm până anul viitor înainte de a îi săruta pe toți ceilalți", a adăugat cântărețul german.

Evenimentele programate pentru ediția de anul trecut a carnavalului au fost anulate din cauza pandemiei de coronavirus. Ediția din 2021 este însă diferită, întrucât o mare parte din populația Germania a fost vaccinată.

În orașele principale ale carnavalului german, Koln și Dusseldorf, doar persoanele vaccinate împotriva COVID-19 și cele care au trecut prin boală au acces în zonele dedicate celebrărilor, amenajate în aer liber. Un test COVID-19 cu rezultat negativ nu mai este suficient.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău