”Carmez Processing” are undă verdă să achiziționeze ”Avicola Farm Meat” (Bizlaw)

  • 19 Noiembrie 2019 12:40
”Carmez Processing” are undă verdă să achiziționeze ”Avicola Farm Meat” (Bizlaw)

Plenul Consiliului Concurenței a declarat operațiunea de concertare economică ce să referă la preluarea controlului unic de către ”Carmez Processing” S.R.L. asupra ”Avicola Farm Meat” S.R.L., compatibilă cu mediul concurențial.

Consiliul susține că ”în urma evaluării efectului operațiunii de concentrare economică notificată asupra piețelor relevante s-a constatat că realizarea acesteia nu ridică obstacole în calea concurenței efective, în special prin crearea sau consolidarea unei poziții dominante pe piețele relevante analizate”, scrie bizlaw.md.

Întreprinderea ”Carmez Processing” S.R.L este prezentă pe piața producerii, prelucrării și conservării cărnii și a produselor din carne, iar întreprinderea ”Avicola Farm Meat”S.R.L. pe piața creșterii păsărilor și comercializării cărnii de pasăre.

Potrivit informațiilor prezentate în decizia Consiliului Concurenței, Carmez deține deja o cotă parte din Avicola, dar dorește să-și majoreze participația pentru stabilirea unui furnizor viabil și permanent a cărnii de pasăre, necesară pentru producerea semifabricatelor și mezelurilor de către întreprinderea ”Carmez Processing” S.R.L. Totodată, întreprinderea planifică optimizarea costurilor de intermediere și a altor cheltuieli aferente achiziționării cărnii de pasăre de pe piața internă a Republicii Moldova, dar și a celei de import.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău