Carla Del Ponte și-a anunțat demisia din Comisia de anchetă a ONU pentru Siria

  • 07 August 2017 09:53
Carla Del Ponte și-a anunțat demisia din Comisia de anchetă a ONU pentru Siria

Fosta procuroare specializată în dosare de crime de război, Carla Del Ponte, și-a anunțat demisia din Comisia de anchetă a ONU pentru Siria, motivând-și decizia prin faptul că activitatea acestei comisii este practic inexistentă din cauza lipsei consensului în cadrul Consiliului de Securitate al ONU, informează Agerpres.

Comisia ONU pentru Siria a fost creată în august 2011 de către Consiliul pentru drepturile omului, la câteva luni după începerea conflictului sirian. Carla Del Ponte — cunoscută pentru contribuția ei în aducerea fostului președinte iugoslav Slobodan Milosevic în fața justiției internaționale — s-a alăturat acestei comisii în septembrie 2012.

Prezidată de brazilianul Paulo Pinheiro, Comisia ONU pentru Siria a întocmit mai multe rapoarte, dar nu a fost niciodată autorizată de regimul de la Damasc să efectueze vreo investigație în Siria.

De altfel, Comisia a cerut de mai multe ori Consiliului de Securitate să sesizeze Curtea Penală Internațională, dar Rusia, aliata Damascului, s-a opus de fiecare dată.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău