Carina Țurcan, acuzată oficial de spionaj în Rusia

  • 28 Iunie 2018 13:44
Carina Țurcan, acuzată oficial de spionaj în Rusia

Serviciul Federal de Securitate din Rusia (FSB) a acuzat-o de spionaj pe Carina Țurcan, membru al consiliului de administrație al companiei semi-publice de electricitate Inter-RAO, arestată la 15 iunie.

Potrivit avocatului Dmitri Țuprik, Tribunalul Local Moscova a decis, astfel, ca femeia să rămână în arest. Ședința instanței a avut loc în spatele ușilor închise, în condițiile în care cazul este clasificat drept "secret". "Clientului meu figurează ca acuzat", a subliniat avocatul Țuprik, adăugând că Țurcan se declară nevinovată și nu înțelege de ce este acuzată.

„Ea (Carina Țurcan, n.red) consideră că dosarul penal este o încercare de a o înlătura din funcție, ca urmare a faptului că este principială și incoruptibilă" - a mai declarat avocatul. Surse ale RIA Novosti au declarat anterior că Țurcan ar fi putut transmite unor servicii de informații străine date referitoare la proiectul centralei nucleare turce de la Akkuyu, la care participă și partea rusă. Presa a scris anterior că femeia ar fi făcut spionaj în favoarea României.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Thu
19
Fri
21
Sat
18
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău