Careurile dedicate ultimului sunet de clopoțel vor începe la ora 08.30 în capitală

  • 29 Mai 11:42
Careurile dedicate ultimului sunet de clopoțel vor începe la ora 08.30 în capitală

Careurile dedicate ultimului sunet de clopoțel vor începe mâine la ora 08.30 și vor avea o durată de până la 40 de minute. Anunțul a fost făcut astăzi, 29 mai, de către șeful adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport din municipiul Chișinău, Andrei Pavaloi, în ședința operativă a serviciilor municipale, relatează MOLDPRES.

Acesta a specificat că recomandarea privind durata festivităților a fost făcută de Ministerul Educației și Cercetării. „Activitățile de finalizare a anului școlar s-au încheiat deja. Ulterior, în perioada 5 - 15 iunie, elevii din clasele gimnaziale vor susține examenele de absolvire, iar în perioada 2 – 20 iunie se vor desfășura examenele de Bacalaureat. În municipiul Chișinău, circa 9 600 de candidați urmează să susțină probele de BAC”, a spus Andrei Pavaloi, scrie sursa citată.

Totodată, în contextul restricțiilor de circulație, autoritățile urmează să anunțe elevii, părinții și cadrele didactice despre circulația transportului public și rutele alternative pentru a ajunge la instituțiile de învățământ.

Semestrul II al anului de studii 2022-2023 se va încheia la 30 mai curent. Un ordin în acest sens a fost semnat de ministrul Educației și Cercetării, Anatolie Topală. Decizia de finalizare a anului școlar pe 30 mai a fost anunțată anterior de autorități, în contextul pregătirilor pentru Summitul Comunității Politice Europene, care va fi găzduit de țara noastră pe 1 iunie. Totodată, 1 și 2 iunie au fost declarate zile libere. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
28,85
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:1,03 m/s
Fri
22
Sat
24
Sun
24
Mon
23
Tue
22
Arhivă Radio Chișinău