Careurile dedicate „Primului sunet” nu sunt obligatorii anul acesta. Ministrul Educației sugerează idei pentru desfășurarea primei lecții

  • 26 August 2019 13:30
Careurile dedicate „Primului sunet” nu sunt obligatorii anul acesta. Ministrul Educației sugerează idei pentru desfășurarea primei lecții

Activitățile dedicate sărbătorii ”Primului sunet” sunt lăsate anul acesta la latitudinea administrațiilor instituțiilor de învățământ, potrivit unei directive a Ministerului Educației, Culturii și Cercetării. Dacă se decide asupra organizării careurilor, acestea nu trebuie să dureze mai mult de 45 de minute. Activitățile din prima zi de școală vor începe cu onorarea simbolurilor de stat ale Republicii Moldova.

Totodată, ministerul le recomandă diriginților să-și dezvolte proiectul didactic al primei ore, așa încât să dezvolte un mediu motivațional pentru învățare, pentru colaborare și pentru consolidarea unor comunități de învățare eficiente în cadrul instituțiilor.

”Suntem siguri că libertatea de a decide va aduce sute de modele de proiecte didactice care ar putea fi împărtășite apoi cu toți cei interesați. Un simplu exemplu: în fiecare localitate, există oameni care au participat la Marea Adunare Națională, care au trăit acele clipe. De ce să nu fie ei oaspeții elevilor la prima lecție, o lecție de istorie orală? Aceasta este doar o singură idee. Mai pot fi nenumărate alte idei. Creativitate în abordare, motivație pentru învățare, punerea în valoare a colaborării pentru obținerea succesului - acestea și orice alte subiecte sunt mai mult decât binevenite pentru începutul de an școlar. Spor și inspirație, dragi diriginți!”, se arată într-un mesaj al ministrului Educației, Culturii și Cercetării, Liliana Nicolaescu – Onofrei.

Prima zi de școală în noul an didactic 2019-2020 va fi pe 2 septembrie.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
10,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:7,2 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău