Care sunt țările în care este interzis consumul de alcool

  • 03 Martie 16:30
Care sunt țările în care este interzis consumul de alcool

La nivel mondial, băuturile alcoolice sunt consumate în timpul meselor, cu ocazia unor evenimente sociale, în baruri, cluburi, dar și, bineînțeles, în confortul propriei locuințe. Cu toate acestea, oricât de răspândit ar fi pe glob, consumul de alcool este considerat ilegal în multe țări, iar acest lucru este urmarea unor factori precum reglementări guvernamentale de sănătate publică, legi sau diverse motive religioase care interzic consumul acestuia.

În zilele noastre, în unele țări este interzis alcoolul, fie parțial ori în întregime. Toate aceste țări au o populație majoritară musulmană și sunt conduse de guverne care aderă la o formă de lege islamică, cunoscută sub denumirea de Sharia. În credința islamică există două interdicții importante, și anume consumul de carne de porc și consumul de alcool, scrie Libertatea.

În lume există câteva țări unde alcoolul este interzis. Spre exemplu, Yemenul, care este una dintre cele mai sărace țări din lume, a interzis în totalitate alcoolul, astfel încât yemeniții nu pot nici cumpăra, nici să bea alcool și nici să apară în spațiul public în stare de ebrietate.

În cele mai mari orașe ale acestei țări, Aden și Sana’a, există câteva hoteluri selecte și cluburi de noapte în care alcoolul poate fi vândut cetățenilor străini care le vizitează. Aceștia pot să transporte, însă, cantități mici de alcool, dar nu îl pot consuma în public.

În Emiratele Arabe Unite este permisă vânzarea de băuturi alcoolice, cu excepția regiunii Sharjah. Aici, non-musulmanii pot obține din partea guvernului local o licență prin care au dreptul să dețină băuturi alcoolice, dar nu îl pot consuma în public

În alte țări, precum Pakistan, Sudan, Arabia Saudită, Iran, Kuweit și Bangladesh există, de asemenea, o serie de interdicții referitoare la consumul de alcool. La fel stau lucrurile și în unele state din India, care este o țară cu o populație majoritară hindusă, însă care are și o populație musulmană considerabilă.

în Maldive consumul de băuturi alcoolice este interzis pentru populația locală. În această țară, doar stațiunile și unele hoteluri și restaurante cu permise speciale au voie să vândă alcool turiștilor care își petrec vacanța în cea mai mică țară din Asia.

Consumul și vânzarea de băuturi alcoolice în locuri publice sunt strict interzise în Brunei. Persoanele adulte non-musulmane care intră în această țară ar putea, totuși, să cumpere câte două sticle și 12 doze de bere de persoană.

În acest caz, persoanele sunt obligate să declare la vama din aeroport numărul de sticle și de cutii de bere pe care le au asupra lor și, de asemenea, nu au voie să consume alcool decât în privat. Pentru a putea consuma au nevoie, însă, să cumpere o licență specială.

Turiștii care călătoresc în Libia sunt sfătuiți să respecte obiceiurile, dar mai ales legile locale în ceea ce privește comerțul și consumul de alcool. Legile sunt destul de stricte în această privință, iar vânzarea și consumul de alcool sunt complet interzise.

În Mauritania, cetățenilor musulmani din această țară le este interzis să dețină, să consume, să vândă și să producă alcool. Totuși, non-musulmanii au voie să consume alcool în casele lor sau în hoteluri și restaurante care au autorizații valabile pentru a comercializa băuturi alcoolice.

Și Somalia este foarte strictă când vine vorba de punerea în aplicare a legilor legate de alcool. Aici, fabricarea, comerțul și consumul de alcool sunt complet interzise. Deși non-musulmanii și cetățenii străini au dreptul să consume băuturi alcoolice, aceștia trebuie să o facă doar în spațiul lor privat.

Pedeapsă cu lovituri de bici, conform legii Sharia În Afganistan. Parlmentarii au promulgat nu demult o lege prin care sunt prevăzute o serie de pedepse pentru cetățenii care sunt prinși consumând alcoool, notează cotidianul britanic Express.co.uk.

Atât consumul, cât și vânzarea de băuturi alcoolice în această țară islamică poate fi pedepsită cu amenzi costisitoare, închisoare și chiar 60 de lovituri de bici, în conformitate cu legea Sharia. Cu toate acestea, regulile sunt aplicabile doar cetățenilor afgani.

În pofida faptului că Prohibiția a fost abolită cu mai bine de 90 de ani în urmă, pe teritoriul Statelor Unite ale Americii încă există o serie de restricții în anumite districte, cum ar fi 36 de districte în Mississippi, 83 în Alaska și trei în Florida. De asemenea, alcoolul este interzis și în mai multe districte din Texas, Arkansas, Alabama și Kentucky. În ciuda faptului că aici există distileria „Jack Daniels”, în comitatul Moore din statul Tennessee alcoolul este interzis. Totodată, în zona locală nu se pot cumpăra sticle de băuturi alcoolice.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:2,57 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău